Doneer nu

Door de coronacrisis mist het Verzetsmuseum veel inkomsten uit entreegelden. Steun ons. Word Vriend of doneer eenmalig een bedrag naar keuze. 

Weer open

Koop je tickets online. Dat kan tot kort van te voren, ook op je smartphone. Er is bijna altijd nog plek. 

Buy tickets

The museum will reopen on Monday 1 June. Get your tickets for The Dutch Resistance Museum, Resistance Museum Junior or the exhibition Fashion on Ration.

een nieuw modebeeld in oorlogstijd

Nu te zien: Mode op de bon

Tijdens de bezetting onstond een groot tekort aan textiel. De tentoonstelling Mode op de bon toont hoe hierdoor de mode veranderde en hoe creatief werd omgegaan met het gebrek aan textiel. Mantelpakjes werden gemaakt van oude herenkostuums, rokken werden korter en trouwjurken werden gemaakt van parachutestof. Te zien tot en met 6 september. 

Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Junior komt naar je toe!
De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior is vanaf eind november 2018 op reis! In een vrachtwagen van bijna 11 meter komen we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen, evenementen, gebedshuizen en bibliotheken.

Vaste tentoonstelling

Verzetsmuseum Junior

In Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Het Verzetsmuseum vertelt een verhaal dat belangrijk is en belangrijk blijft.