Met de kinderen

LET OP: Voor Verzetsmuseum Junior kun je alleen online tickets kopen, met een vaste starttijd. Kom op tijd.

Voor jong, oud en daartussenin
Een bezoek aan het Verzetsmuseum in Amsterdam is een belevenis voor iedereen en daarom heel geschikt als gezinsuitje en/of samen met opa en oma.

Wat is er te doen?

  • Verzetsmuseum Junior 
  • een tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog (met audiotour)
  • een tentoonstelling over Nederlands-Indië 
  • wisseltentoonstellingen
  • een WO2-wandeling in de buurt 
  • een WO2-wandeling van/naar het Anne Frankhuis
  • Restaurant Plancius (met heerlijke pannenkoeken)

Verzetsmuseum Junior
Je gaat gaat terug in de tijd en leeft mee met de waargebeurde verhalen van vier kinderen van toen. Aan het plein met de boom staan de huizen van Eva, Jan, Nelly en Henk en daar ontdek je wat ze hebben meegemaakt. Omdat de inrichting helemaal uit die tijd is zullen de oudere bezoekers veel herkennen. Je kunt samen het speurboekje doen. (Adviesleeftijd vanaf 9 jaar.) Lees meer >


Nederland in de Tweede Wereldoorlog 
Deze tentoonstelling gaat over Nederland in bezettingstijd: het dagelijkse leven, de vervolging en het verzet. Je begin in de jaren vlak voor de oorlog en eindigt bij de bevrijding. Wie liever luistert dan leest neem een gratis audiotoer. Voor jongeren is er een onderzoeksopdracht; gratis aan de balie. Lees meer >

Nederlands-Indië
Een kleine maar heel bijzondere, sfeervolle en ontroerende tentoonstelling over de gebeurtenissen in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog en de eerste jaren daarna. Lees meer over Nederlands-Indië >

Wandelen: een buurt vol geschiedenis
In de directe omgeving van het museum is heel veel gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn veel gebouwen, plekken en monumenten die herinneren aan de jodenvervolging en het verzet. Je kunt zelf een wandeling printen. Lees meer over wandelen in de buurt > 

Ingang Hollandsche SchouwburgMonument kunstenaarsverzetDokwerker

WO2 wandeling naar/van het Anne Frank Huis
Met een handig boekje wandel je van het Verzetsmuseum naar het Anne Frank Huis (of omgekeerd) en onderweg lees je wat er langs die route allemaal is gebeurd tijdens de bezetting. Het boekje beschrijft de route (en waar je de tram kunt pakken), bevat interessante verhalen en historische foto's om te laten zien hoe het er op de verschillende plekken toen uitzag. Het is voor 50 cent te koop aan de balie van het Verzetsmuseum en bij het Anne Frank Huis. Lees meer over de brochure.

Restaurant Plancius
Voor bezoekers aan het museum op vertoon van hun entreebewijs koffie of thee met appeltaart voor € 4,25.
Direct naast het museum genieten van een heerlijk zonnig terras, lekker eten en een gezellige sfeer! Kinderen krijgen leuke kleurplaten en ook hun eigen junior kaart. Meer over het restaurant.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor