Met de kinderen

Voor jong, oud en daartussenin
Een bezoek aan het Verzetsmuseum in Amsterdam is een belevenis voor iedereen en daarom heel geschikt als gezinsuitje en/of samen met opa en oma.

Wat is er te doen?

  • Verzetsmuseum Junior 
  • een tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog (met audiotour)
  • een tentoonstelling over Nederlands-Indië 
  • wisseltentoonstellingen
  • een WO2-wandeling in de buurt 
  • een WO2-wandeling van/naar het Anne Frankhuis
  • Restaurant Plancius (met heerlijke pannenkoeken)

Familieticket (1 of 2 volwassenen met 1 tot 3 kinderen): € 26,00. Zie ook openingstijden & tarieven

Verzetsmuseum Junior
Je gaat gaat terug in de tijd en leeft mee met de waargebeurde verhalen van vier kinderen van toen. Aan het plein met de boom staan de huizen van Eva, Jan, Nelly en Henk en daar ontdek je wat ze hebben meegemaakt. Omdat de inrichting helemaal uit die tijd is zullen de oudere bezoekers veel herkennen. Je kunt samen het speurboekje doen. (Adviesleeftijd vanaf 9 jaar.) Lees meer >


Nederland in de Tweede Wereldoorlog 
Deze tentoonstelling gaat over Nederland in bezettingstijd: het dagelijkse leven, de vervolging en het verzet. Je begin in de jaren vlak voor de oorlog en eindigt bij de bevrijding. Wie liever luistert dan leest neem een gratis audiotoer. Voor jongeren is er een onderzoeksopdracht; gratis aan de balie. Lees meer >

Nederlands-Indië
Een kleine maar heel bijzondere, sfeervolle en ontroerende tentoonstelling over de gebeurtenissen in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog en de eerste jaren daarna. Lees meer over Nederlands-Indië >

Wandelen: een buurt vol geschiedenis
In de directe omgeving van het museum is heel veel gebeurd in de Tweede Wereldoorlog. Er zijn veel gebouwen, plekken en monumenten die herinneren aan de jodenvervolging en het verzet. Je kunt zelf een wandeling printen. Lees meer over wandelen in de buurt > 

Ingang Hollandsche SchouwburgMonument kunstenaarsverzetDokwerker

WO2 wandeling naar/van het Anne Frank Huis
Met een handig boekje wandel je van het Verzetsmuseum naar het Anne Frank Huis (of omgekeerd) en onderweg lees je wat er langs die route allemaal is gebeurd tijdens de bezetting. Het boekje beschrijft de route (en waar je de tram kunt pakken), bevat interessante verhalen en historische foto's om te laten zien hoe het er op de verschillende plekken toen uitzag. Het is voor 50 cent te koop aan de balie van het Verzetsmuseum en bij het Anne Frank Huis. Lees meer over de brochure.

Restaurant Plancius
Voor bezoekers aan het museum op vertoon van hun entreebewijs koffie of thee met appeltaart voor € 4,25.
Direct naast het museum genieten van een heerlijk zonnig terras, lekker eten en een gezellige sfeer! Kinderen krijgen leuke kleurplaten en ook hun eigen junior kaart. Meer over het restaurant.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor