Verzetsmuseum Junior op wielen

Verzetsmuseum Junior komt naar je toe!
De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior  gaat vanaf eind november 2018 op reis! In een vrachtwagen van bijna 11 meter komen we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen, evenementen en bibliotheken in Amsterdam en omgeving.

Tentoonstelling over kinderen in de Tweede Wereldoorlog
In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier leren de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.
Maak hier alvast kennis met de vier kinderen: https://www.verzetsmuseum.org/museum/nl/verzetsmuseum-junior

Onderwijs
Bij de tentoonstelling is online een voorbereidende en afsluitende les beschikbaar. Elk kind krijgt een opdrachtenboekje.

Kerndoelen primair onderwijs: 1,2,3 (mondeling onderwijs) - 5, 9 (schriftelijk onderwijs) - 37 (oriëntatie op jezelf en de wereld).

Gerelateerde vakken voortgezet onderwijs: geschiedenis, burgerschapsvorming, mediawijsheid.

  • Doelgroep: 9-14 jaar, groep 7&8 PO en 1&2 VO.
  • Maximaal 16 leerlingen per keer, 64 leerlingen per dag.
  • Duur tentoonstellingsbezoek: circa 50 minuten.

Kosten
Het Verzetsmuseum draagt financieel bij aan de transportkosten van de vrachtwagen.

Samenwerking met andere scholen en organisaties uit de buurt loont.
Hoe langer Verzetsmuseum Junior op wielen op één locatie staat, hoe voordeliger de dagprijs en de prijs per leerling.

Meer weten? Of alvast reserveren?

Neem contact op via

Let op! In verband met vergunningaanvragen dient u tenminste 6 weken van te voren een reserveringsverzoek te doen.

Verzetsmuseum Junior op wielen is mede mogelijk gemaakt door
[LOGO’s]

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor