Vacatures & Stage

Leden Raad van Toezicht

13 januari 2020

Verzetsmuseum Amsterdam is een actief museum met een groeiend aantal bezoekers: ruim 113.000 in 2019 waaronder veel buitenlandse toeristen en 25.000 scholieren. De komende jaren gaat het museum de vaste opstelling ingrijpend vernieuwen. Het museum streeft naar uitbreiding van het museum in de toekomst.

Per medio maart 2020 gaat het museum over van het bestuursmodel naar een model met een Raad van Toezicht, waarvan Jozias van Aartsen de voorzitter wordt. De Raad van Toezicht heeft minimaal vijf leden en maximaal negen leden.

Het museum zoekt leden van de RvT die tezamen beschikken over: 

  • kennis van en ervaring met financiële administratie en financiële risico- en controlesystemen;
  • juridische kennis en ervaring;
  • een historisch-wetenschappelijke positie bekleden;
  • kennis van en ervaring met museale aangelegenheden.

Wij zoeken in het bijzonder ook leden van de RvT met een migratie-achtergrond en/of een netwerk binnen de Amsterdamse politiek. Meerdere aspecten van de vereiste deskundigheid kunnen in één persoon kunnen worden verenigd.

Het betreft onbezoldigde functies.

Sollicitaties ontvangen wij graag uiterlijk 10 februari 2020 via info@verzetsmuseum.org.

Ter informatie zijn de Jaarverslagen en het Ondernemingsplan 2017-2020 te raadplegen via www.verzetsmuseum.org. Ook kunnen Jacob Kohnstamm (de huidige bestuursvoorzitter) en Liesbeth van der Horst (directeur) nadere informatie verschaffen (020 - 8204 878)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor