Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Groningen Politiek 32021

Geboren

23 mrt. 1904
Groningen

Aankomst

22 jul. 1942
Dachau

Doorgevoerd

Schloss Hartheim
12 okt. 1942

Aanvullingen

Anjo Lodewijks op 6 aug. 2020
Kampkaart via Arolsen Archives en Every Name Counts (Zooniverse.org)
Reinout Hensbroek op 16 jul. 2020
Documenten met zijn naam er op staan op: https://collections.arolsen-archives.org/en/archive/10021982/?p=1&s=aalf%20Dijken&doc_id=10021985.
kleindochter everdina van dijken op 5 mei 2016
wil zo graag meer informatie over mijn opa mijn vader heette hillbrand van dijken mijn opa is op gepakt ierreslaan groningen mijn vader heeft niet anders geweten dan dat zijn vader in dachau is omgekomen wat blijkt niet zo te zijn zou graag meer wilen weten van mijn opa mijn hartelijke groeten dineke van dijken
Ruud Weijdeveld op 26 mei 2015

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.