Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Adriaan Baltus Bommezijn

Den Haag Politiek 99721

Geboren

15 feb. 1882
Geertruidenberg

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
19 sep. 1944

Aanvullingen

Anjo Lodewijks op 12 aug. 2020
Kampkaart via Arolsen Archives en Every Name Counts (Zooniverse.org)
Adrienne Baars op 15 jun. 2016
Adriaan Bommezijn was rechter in Den Haag. Hij stierf in Vaihingen (zie notities Floris Bakels). Zijn ene zoon kwam om in Duitsland, zijn andere in Londen. Zijn echtgenote Jeanne Bommezijn de Rochemont zat gevangen in Ravensbruck en overleefde. Adriaan Bommezijn staat o.a. in de Dodenboeken van het Oranjehotel beschreven

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.