Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Adriaan Cornelis Franciscus de Vet

Amsterdam Politiek 101105

Geboren

23 jan. 1919
Amsterdam

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Overleden

6 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 23 okt. 2022
Adrianus de Vet was eerst gevangen in Amersfoort en Vught, op 09-07-1943 werd hij gedeporteerd als NN gevangene naar Natzweiler, pas daarna kwam hij in Dachau terecht. Met vr. Groet Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.