Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Adrianus Hubertus Hardenberg

Breda Politiek 118850

Geboren

5 aug. 1920
Rotterdam

Aankomst

26 okt. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Buchenwald
4 dec. 1944

Aanvullingen

Ben Franken op 12 sep. 2016
Bij toeval kwam ik op uw site terecht en herkende de naam van de persoon. Ad was een neef van mij, maar ik heb hem vanwege het grote leeftijdsverschil nooit gekend. Ik kan u laten weten dat hij op 18 januari 1945 in Buchenwald is overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.