Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Hengelo Jehova's getuige 75614

Geboren

20 okt. 1904
Vught

Aankomst

2 jul. 1944
Dachau

Overleden

25 feb. 1945

Aanvullingen

Mhj Huigevoort op 31 okt. 2018
Op 6 april 1941 is hij opgepakt en gearresteerd door de Nederlandse Politie en naar Arnhem gebracht. Van hieruit is hij op 8 juli 1941 afgevoerd naar kamp Buchenwald. In juli 1944 is hij naar kamp Flossenbürg overgebracht. Vandaar is hij overgebracht naar Dachau. Daar is hij op 24 februari 1945 verleden (vermoord). Hij was metselaar van beroep en jehova getuige (bijbelvorser).
Mhj Huigevoort op 31 okt. 2018
Adrianus Huigevoort Opgepakt door de nederlandse politie in1941afgevoerd naar kamp fossenberg daarna naar buchenwald en dachau en daar vermoord, hij was metselaar en jehova getuige Buchenwald

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.