Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Alfons Jos Maria Hermens

Amby Politiek 69869

Geboren

6 aug. 1919
Amby

Aankomst

4 jun. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 10 mrt. 2023
Hij kwam met een Sammeltransport aan in. Dachau op 4-6-1944. KL 69869 Nergens staat beschreven waarvandaan het transport kwam. Op 30-6-1944 werd hij verder vervoerd naar Natzweiler Leonberg. Op 7-4-1945 kwam hij retour in Dachau. Met vr.groet Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.