Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Alphonse Hendrik Maria van Banning

Den Haag Politiek 110928

Geboren

18 sep. 1912
Den Haag

Aankomst

22 sep. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Guy Vandamme op 15 jan. 2018
Mijn vader overleed in Dachau. Ik vermoed dat mijnheer Van Banning hem daar gekend heeft. (Albert Vandamme, overleden 30/1/45, na 5 dagen steh bunker. Indien mogelijk graag meer informatie over mijn pa.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.