Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Alphonse Hendrik Maria van Banning

Den Haag Politiek 110928

Geboren

18 sep. 1912
Den Haag

Aankomst

22 sep. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 14 mrt. 2023
Hij kwam in op 21-9-1944 in Dachau vanuit Natzweiler waar hij op 26-10-1943 naar toe werd getransporteerd. M vr gr Dr R Kaas
Guy Vandamme op 15 jan. 2018
Mijn vader overleed in Dachau. Ik vermoed dat mijnheer Van Banning hem daar gekend heeft. (Albert Vandamme, overleden 30/1/45, na 5 dagen steh bunker. Indien mogelijk graag meer informatie over mijn pa.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.