Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Utrecht Politiek 111899

Geboren

3 sep. 1897
Utrecht

Aankomst

28 sep. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Natzweiler
22 okt. 1944

Aanvullingen

R.R.A. van Gruting op 11 jul. 2016
Doorgevoerd op 22-10-1944 naar Leonberg, een bijkamp van Natzweiler (het hoofdkamp was opgeheven!), in Baden Württemberg, 16 km ten westen van Stuttgart. Overleden te Leonberg op 12 december 1944 en aldaar begraven (KZ Friedhof).

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.