Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 69081

Geboren

6 mrt. 1918
Herpt

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau

Aanvullingen

Mario Kloostra op 22 feb. 2023
Arie en Johan Kloostra hebben vanuit kamp Dachau in het Lebensborn kamp Steinhöring, noord oostelijk van Dachau als gevangen daar moeten werken en zijn kort voor de bevrijding van Dachau op 29 april 1945 terug gekeerd naar kamp Dachau. Een interesant boek is hierover verschenen genaamd Lebensborn en de rassenpolitiek, Himmlers kinderen op blz.149 staat een stuk over Heim Hochland en was de eerste vestiging van Lebensborn in Steinhöring
Stichting Spanje 1936-1939 op 25 jan. 2016
Nam deel aan de Spaanse Burgeroorlog in de Internationale Brigade.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.