Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Maassluis Politiek 38018

Geboren

23 sep. 1914
Maassluis

Aankomst

30 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 1 okt. 2022
Verdenking op lidmaatschap Geuzenorganisatie. Arr. 14-2-1941 door Sipo Den Haag 09-04-1941 naar Buchenwald. KL 5937 Dan naar Dachau, maar op BU-kaart op 29-10-1942 dus EERDER, en op de Dachaukaart zelfs nog een JAAR eerder. Dr R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.