Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 161951

Geboren

31 okt. 1907
Amsterdam

Aankomst

4 mei 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Bibliotheek Verzetsmuseum Amsterdam op 2 sep. 2020
  De datum van aankomst 04-05-1945 is in dit geval de datum waarop de bij de bevrijding in Dachau aangetroffen gevangene geadministreerd is. Deze gevangenen zaten al langer in Dachau, maar waren niet geregistreerd in de kampadministratie. Na de bevrijding, toen het kamp onder Amerikaans toezicht stond, werd besloten deze gevangenen alsnog een nummer te geven.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.