Arnoldus Sebastianus Antonius (Arnold) van Lierop

Breda In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 31536

• Geboren
  • 25-09-1897
  • Steenbergen
  • Aankomst
  • 15-07-1942
  • Dachau
  • Overleden
  • 27-11-1942
  • Dachau

Aanvullingen

diete oudesluijs

op

Van Lierop is samen met prof. Schmutzer, Jozef Kusters, en pastoor Rooijakkers in Berlijn gearresteerd, via gevangenis Alexanderplatz en (12.12.1940) Sachsenhausen augustus 1941 naar Dachau gestuurd. De groep kreeg bezoek van consul Millenaar, die probeerde iets voor hen te bereiken.

Marie-Anne Schram - Oomen

op

Ik ben van plan een biografie te schrijven over deze oom, die gestorven is toen ik 2 jaar was.

adriaan oomen

op

Hij was mijn oom, broer van mijn moeder. Ik heb een herinnering aan hem en aan de dag, dat de duitse Ortskommandant in steenbergen kwam vertellen, dat hij overleden was.

Toos Groen

op

Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Noud_van_Lierop staat een korte biografie van Noud van Lierop

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.