Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 68674

Geboren

18 aug. 1910
Amsterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Eva op 1 mrt. 2021
Dit betreft mijn opa, wat ik hoor van mijn moeder en tante, zijn dochters is dat hij langer vast heeft gezeten in t kamp, hij heeft ook eerst in een ander kamp gezeten. Mocht er interesse in zijn kunt u mij contacten en kan ik t precies uitzoeken.
P.Vervuren op 24 mei 2020
uit archief Dachau
Wiebe Haagsma op 13 jul. 2017
Atze Albert is overleden Amsterdam 12 december 1987. gehuwd, 2 dochters.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.