Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Berendina (Bertina) Heddema

Hoensbroek Politiek 123204

Geboren

12 jan. 1900
Eelde

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Lia Lammerts Heddema op 1 jun. 2022
De reden is dat ik meer wil weten over mijn oma, Berendina Heddema Rutgers.
Lia Lammerts Heddema op 10 mei 2022
Graag hoor ik meer over mijn oma?
Lia Lammerts Heddema op 23 mrt. 2020
Geachte, Ik ben de kleindochter van Berendina Heddema Rutgers. En zou graag wat meer over mijn oma te weten komen.Als kind verbaasde het mij altijd hoe ze at met haar arm helemaal om haar bord heen en haar gezicht heel dicht op haar bord. Ik weet daar is een reden voor maar zo graag wat meer overhaar weten. Vr gr : Lia Heddema

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.