Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Carolus johannes Jacobus Winterink

Haarlem Politiek 69111

Geboren

30 aug. 1896
Amsterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

15 feb. 1945

Aanvullingen

Bibliotheek VMA op 3 jul. 2023
Stond foutief vermeld als Wintering
Erik op 28 jun. 2023
Ik meen dat dit moet betreffen, het Haarlemse CPN-lid: Carolus Johannes Jacobus Winterink (achternaam dus verkeerd geschreven), geb. 30-08-1896 en ovl. 13/14-02-1945 (sterfdatum is onzeker; wisselend in bronnen, wel Dachau).

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.