Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Den Haag Politiek 68669

Geboren

26 mei 1921
Den Haag

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

5 feb. 1945

Aanvullingen

E. Greep--Kollewijn op 8 nov. 2020
Goedenavond, Bij het lezen van de gegevens van Christiaan Cornelis Greep, geboren te Den Haag 26 mei 1921 Overleden 13 februari 1945 te Dachau in Duitsland (register Den Haag) viel me het verschil in de overlijdensdatum op. Uw site vermeldt 5 februari 1945. Misschien is uw bron nauwkeuriger. Kunt u het waarom duiden. Dank alvast voor uw reactie, maar ook voor de goede werken van uw museum. Met vriendelijke groet, Liesbeth Kollewijn

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.