Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Cornelia Johanna Besseling

Den Haag Politiek 123090

Geboren

12 aug. 1925
Den Haag

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Vrijgelaten

22 jan. 1945

Aanvullingen

Stichting Neerlandsch Verzetsmonument op 6 dec. 2019
Cornelia Johanna Langelaan-Besseling is draagster van het Verzetsherdenkingskruis. Zie hiervoor pagina 158 in het gedenkboek https://wwiinetherlandsescapelines.files.wordpress.com/2016/09/konig-maas-pg-150-164.pdf

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.