Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Zaandam Politiek 69286

Geboren

8 jul. 1922
Zaandam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
30 apr. 1945

Aanvullingen

A.Brinkman op 28 apr. 2019
Ter aan vulling. Mijn vader is op transport gegaan ( 24-25 mei 1944) van kamp Vucht naar Dachau-Allach. Er bestaat een lijst van nederlanders die bevrijd zijn in het kamp dachau-allach. Kunt u nakijken en indien veranderen als dat nodig mocht zijn. Als u het wil veranderen graag. Groet. A.Brinkman.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.