Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Cornelis Nieuwenhuizen

Den Haag Politiek 68593

Geboren

2 aug. 1906
Den Haag

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Joost Rethmeier op 15 nov. 2020
Goedendag! Hierbij (nog) geen aanvulling omdat ik graag eerst wil weten of dit de juiste Cornelis Nieuwenhuizen is? Weet u nog iets meer van hem? Zat hij bij de I.D. vn Han van Hattem en waar woonde hij? Wanneer is hij opgepakt? Als u dit kunt laten weten, kan ik checken of ik de juiste voor ogen heb! Alvast veel dank en groet, Joost Rethmeier

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.