Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Cornelis van de Water

Politiek 44410

Geboren

22 jun. 1922
Asperen

Aankomst

26 feb. 1943
Dachau

Overleden

13 mei 1944

Aanvullingen

mevr. A. van der Heiden op 13 aug. 2020
mijn grootvader zat van 1942-1945 als dwangarbeider in de Wasagfabriek te Markranstadt/Coswig op dezelfde kamer 18 als Cornelis van de Water. Die is op een dag spoorloos verdwenen. Dit raadsel heeft mijn opa zijn hele leven bezig gehouden. Wij zouden graag willen weten wat er met hem is gebeurd. Met vriendelijke groet, A. van der Heiden

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.