Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Cornelis van Soolingen

Haarlem Politiek 33117

Geboren

5 nov. 1901
Amsterdam

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Willemien Schenkeveld op 10 mei 2018
Herhaald verzoek: In verband met een publicatie over vrijwilligers in de Spaanse Burgeroorlog, zoek ik contact met de eigenaar van het portret van Cornelis van Soolingen. Van Soolingen speelde een vrij belangrijke rol in de werving van Noord-Hollandse vrijwilligers voor de Internationale Brigades. Ik zou graag meer informatie over hem vragen, als die er is, en toestemming willen vragen om het portret af te drukken. met vriendelijke groet, Willemien Schenkeveld
Ingrid van Soolingen op 11 nov. 2016
Tekening van Cornelis van Soolingen, gemaakt in concentratiekamp met datum 13-1-45 gesigneerd door Allach?

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.