Cornelis Willem Leendert de Man

Rotterdam In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 32895

• Geboren
  • 24-05-1912
  • Rotterdam
  • Aankomst
  • 01-08-1942
  • Dachau
  • Doorgevoerd
  • 26-10-1942
  • Auschwitz

Aanvullingen

op
Cornelis Willem Leendert de Man was verzetsstrijder en radiotechnicus. Op 11-1-1933 gehuwd met Maria Margaretha Loue. Het gezin krijgt drie kinderen en woont bij het uitbreken van de oorlog aan de 1e Kiefhoekstraat 31 te Rotterdam. Cornelis de Man was aangesloten bij de illegale Communistische Partij Nederland. Hij is op 25 juni 1941 gearresteerd in zijn eigen woning te Rotterdam door de SD en via Kamp Schoorl en Kamp Amersfoort afgevoerd naar K.L. Neuengamme. Vanuit Neuengamme gaat hij op transport naar KL. Dachau waar hij op 1-8-1942 arriveerde en wordt geregistreerd onder nummer 32895. Op 26-10-1942 wordt hij weer doorgevoerd, dit keer naar K.L. Auschwitz I. Hier is hij op 23-12-1942 overleden op 30 jarige leeftijd.

Stuchting Spanje 1936-1939

op
Nam deel aan de Spaanse Burgeroorlog in de Internationale Brigade.

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.