David Drilsma

Amsterdam Joden droegen in concentratiekampen dit merkteken. Vanaf halverwege 1944 droegen zij ook een rode driehoek met een gele balk erboven. Buiten de kampen droegen zij een gele ster met het woord "Jood" erin. 114926

Terug Tentoonstelling
  • Geboren
  • 04-05-1913
  • Amsterdam
  • Aankomst
  • 10-10-1944
  • Dachau
  • Doorgevoerd
  • 07-01-1945
  • Flossenbürg

Aanvullingen

H. Götz

op

Mogelijk was dit de familie Drilsma, die bij mijn grootouders ondergedoken was. Hun dochter leeft nog. Misschien kan zij meer vertellen. http://www.maxvandam.info/humo-gen/family/1/F32563/I86552/

Remco Sprong

op

In Wormerveer was tijdens de oorlog een jong gezin met kind ondergedoken. Het was de uit Amsterdam afkomstige familie Drilsma. De drie zaten ondergedoken op het adres Celebesstraat 37 te Wormerveer bij de familie Götz. Het gezin zou de oorlog overleefd hebben. Is bij u bekend om welke familie Drilsma het gaat en of het gezin inderdaad aan deportatie is ontkomen? De heer Drilsma had een zaak in Amsterdam. De heer Götz is door een politieman uit Alkmaar gewaarschuwd nadat in Alkmaar familieleden van Drilsma waren opgepakt. Daardoor kon het gezin op tijd wegkomen.

.

op

David Drilsma was een zoon van Sander Drilsma en Leentje de Metz. Hij had een oudere broer en een jonger zusje. David Drilsma huwde op 31-03-1942 te Amsterdam met Roza van Coevorden (1921). Zowel zijn ouders, broer, zus en echtgenote hebben de oorlog overleefd. Volgens Yad Vashem is hij vanuit Westerbork op 31-07-1944 op transport gesteld naar Theresienstadt. Vandaaruit is hij op 28-09-1944 doorgestuurd naar Auschwitz. Klaarblijkelijk vanuit Auschwitz naar Dachau waar hij op 07-01-1945 doorgestuurd is naar Flossenburg. Daar is hij op 6 februari 1945 omgekomen. Een verre verwant heeft een foto geplaatst bij een page of testimony bij Yad Vashem, de hier afgebeelde foto is daarvan afkomstig.

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.
Tripadvisor