Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Grijpskerk Politiek 69128

Geboren

24 feb. 1893
Sint Annaparochie

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg ( sub-kamp: Hersbruck )
26 aug. 1944

Aanvullingen

Jitze J. Noorman op 24 mrt. 2017
Het is opvallend dat leerlingen wel aandacht besteden aan de moord op de joden maar dat zij zelden inspiratie vinden in een heldendaad als van Dirk Boonstra. Bij de herdenking van de Tweede Wereldoorlog staat de jodenvervolging met stip op één, niet de geschiedenis van verzetslieden, onderduikers, onderduik gevers, militairen, dwangarbeiders die ook vaak met hun leven betaalden. Hoe komt het dat hun verhaal er zo bekaaid afkomt? Welke rol spelen onderwijzers hierin?

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.