Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Delft Politiek 68562

Geboren

5 jun. 1900
Hof van Delft

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Maarten op 5 mei 2015
Deze persoon betreft mijn opa. Zijn naam is niet Dirk Reern, maak Dirk Keern, destijds wonende aan de Kornmarkt 36 te Delft. Toevallig dat mijn broer en ik nu onderzoek doen naar zijn oorlogsjaren. We weten in ieder geval dat hij na zijn arrestatie in het Oranjehotel heeft gezeten, vervolgens te werk is gesteld bij het Philips commando in Vugt en daar in mei 1944 op transport is gezet naar Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.