Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Doede Pieter Admiraal

Helmond Politiek 40475

Geboren

30 jun. 1921
Enkhuizen

Aankomst

23 nov. 1942
Dachau

Overleden

24 nov. 1942

Aanvullingen

cor admiraal op 29 feb. 2024
Beste Lezer, fijn dat ik dit document heb gevonden. zou het fijn vinden als de voornaam aangepast wordt Doede kunnen jullie me vertellen wat er bij de overlijdensdatum staat v.StuttH en daaronder is voor mij een groot ? hartelik dank Hanneke
P. Vervuren op 24 mei 2020
uit archief Dachau

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.