Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Baarn Politiek 159542

Geboren

26 sep. 1911
Baarn

Aankomst

24 apr. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Edwin hop op 4 aug. 2019
Geachte heer/mevr, Mijn opa Elbert Hop heeft van 24-04-1945 tot en met 29-04-1945 in Dachau gezeten echter is ons onbekend van waar uit hij is getransporteerd omdat hij nooit over de oorlog heeft gesproken. Is er een mogelijkheid dat jullie mij dit kunnen vertellen/uitzoeken. Het nummer dat de Duitsers aan mijn opa hebben gegeven is: 159542. Ik hoor graag van u, Met vriendelijke groet, Edwin hop

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.