Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Zuilen Politiek 123200

Geboren

9 sep. 1915
Utrecht

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Mieke Vastbinder op 2 mei 2022
Ik heb Els afgelopen weekend vertolkt in het toneelstuk Overleven is herinneren. Na afloop kwam haar familie naar me toe om me te bedanken voor het feit dat ik hun moeder een stem had gegeven. Het stuk waar ik op had geoefend werd ineens heel erg concreet. Ze heeft werkelijk bestaan. Ik was perplex en kon het laatste couplet van het slotlied niet meer meezingen.
Toos Groen op 8 jun. 2015
Els Grit liep in juli 1944 in Utrecht in de val bij Jet Edink. Waarschijnlijk kwam zij daar bonnen halen voor de ondergedoken familie van haar joodse verloofde. Via Vught en Ravensbrück kwam zij in het Agfacommando terecht.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.