Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Rotterdam Politiek 123175

Geboren

2 mrt. 1910
Noordwijk

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Yvette Ververs op 4 mei 2015
Emma Blitz meisjesnaam van Rijn geboren op 2-3-1910 te Noordwijk. Is later met haar familie verhuisd naar Rotterdam. Bij het bombardement van op 14 mei 1940 is haar ouderlijk huis platgebombardeerd. Haar ouders hadden een cafe in de buurt van het Oostplein. Zij is getrouwd met Moses Blitz op 31 -05- 1943 is hun dochter Kitty geboren. Kitty is ondergebracht bij familie en heeft zo de oorlog overleefd. Emma van Rijn is de zus van mijn oma Johanna Emmetje de Jong van Rijn mocht u meer informatie hebben over Emma s tijd in de kampen dan zou ik dit graag willen weten. Mocht u iets willen weten dan kunt u het altijd aan mij vragen. Van mijn oud tante Em heb ik een foto van na de oorlog mocht u interesse hebben dan kan ik deze doorsturen. Met vriendelijke groet Yvette Ververs

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.