Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Mannheim (Duitsland) Politiek 74415

Geboren

17 nov. 1915
Rotterdam

Aankomst

20 jun. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg
17 aug. 1944

Aanvullingen

R. Kaas op 8 dec. 2022
Volgens het toegangsboek van Dachau is hij op 28-6-1944 vanuit Parijs naar Dachau gedeporteerd. Hij is geboren in Rotterdam en heeft de Nederlandse nationaliteit. KL nr 74415, DL:130431886 Met vr. Groet R Kaas

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.