Ernst Thijs van der Laan

Bloemendaal In concentratiekampen droegen politieke gevangenen dit merkteken op hun kleding. Nederlandse gevangenen met een rode driehoek waren vooral verzetsmensen. 111926

• Geboren
  • 23-09-1922
  • Soerabaja (Nederlands-Indië)
  • Aankomst
  • 28-09-1944
  • Dachau
  • Bevrijd
  • 29-04-1945
  • Dachau

Aanvullingen

Pauline van Till, Museum Engelandvaarders

op

Karel de Veij Mestdagh, Eric en Madelon Verstijnen, Jaap Lambrechtsen, Ernst Thijs van der Laan en Victor Swane zijn tegelijk op 9 maart 1944 in hotel Montholon in Parijs gearresteerd. Allen werden naar de gevangenis van Fresnes gebracht.

Maarten Kostwinder

op

Goedenavond, Ik heb geen aanvulling. Ik doe onderzoek naar Jan van Brakel die samen met Ernst vd Laan heeft vastgezeten sinds Fresnes. Ik heb een brief van dhr Van der Laan in archief. Ik zou graag meer te weten komen. Ook ene heer Jaap Lambrechtsen wordt genoemd.

Zie voor informatie over de gevangenen ook Arolsen Archives

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen.
U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het Digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.

Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren. Een ingekorte versie zal worden toegevoegd aan het monument in de tentoonstelling.