Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Antwerpen Politiek 134661

Geboren

26 jul. 1917
Rotterdam

Aankomst

2 dec. 1944
Dachau

Overleden

3 feb. 1945

Aanvullingen

Dirk Michiels Bornem België op 4 sep. 2018
Overlijden Hendrik Van Dulken +Gross-Strehlitz 31/5/1944 Begraven Gross-Strehlitz _ Geboorte 23/8/1885 woonde Antwerpen. Pelgrims Louis was mijn nonkel in die lijst van Gross-Strehlitz + Mijn website : www.dezwartehand.be
hansvandulken@gmail.com op 9 mei 2015
Kaart van de rouwdienst In Antwerpen, 1 september 1945. Dat was 7 maanden na zijn overlijden. Frans werd samen met zijn vader in september 1942 in Antwerpen opgepakt. Zij maakten deel uit van de zg. Van Nifterik-route, waarlangs verzetsmensen naar Spanje/Zwitserland werden gesmokkeld. De vader van Frans - Hendrik van Dulken geb 1888 - overleed in Groos Strelidtz in Polen, waarschijnlijk in de winter van 1944.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.