Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Fredericus Gijsbertus Niemeijer

Diemen Politiek 110923

Geboren

20 mei 1918
Alphen aan de Rijn

Aankomst

22 sep. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 24 feb. 2023
Op 11-11-1942 werd hij van Amersfoort gedeporteerd naar Sachsenhausen KL:52041 18-10-1943 naar Natzweiler KL:5394 en pas daarna naar Dachau. Met vr.gr Dr R Kaas
Natascha Niemeijer op 29 apr. 2019
Is er nog meer informatie beschikbaar? Deze meneer is de broer van mijn overleden opa. Ik ben een stamboom aan het maken. Hij is de zoon van Johannes Fredericus Niemeijer veehandelaar geboren in 1878 en Johanna van Kempen.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.