Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Frederik Grootenboer

Politiek 93243

Geboren

27 jun. 1924
Klundert

Aankomst

24 aug. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Mauthausen
14 sep. 1944

Aanvullingen

R Kaas op 12 mrt. 2023
Via Stapo Stuttgart is hij op 24-9-1944 Dachau binnengebracht, waarschijnlijk als gevangen genomen dwangarbeider. Na korte tijd volgde deportatie naar Mauthausen. Op 14-12-1944 bezweek hij in Mauthausen-Melk. Met vr gr Dr R Kaas
René Simon op 9 apr. 2020
Opgenomen in MyHeritage stamboom Sinon-Noor

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.