Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 69165

Geboren

10 apr. 1913
Rotterdam

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg
30 sep. 1944

Aanvullingen

Jan Kaan op 26 apr. 2018
Frits Dekking speelde een rol in het verzet, hetgeen hem in Dachau heeft doen terechtkomen. Tevens was hij viroloog en oprichter van het Laboratorium voor virologie van de Uva. Hij heeft een rol gespeeld in de wereldwijde uitroeiing van de pokken. Een en ander wordt uitgebreider beschreven in een 'in memoriam' in het Tijdschrift voor Geneeskunde van 16 oktober 2004. Hij schreef zijn memoires op onder het pseudoniem Yvo Pannekoek.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.