Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Groningen Politiek 48729

Geboren

16 apr. 1919
Groningen

Aankomst

1 jul. 1943
Dachau

Doorgevoerd

Neuengamme
22 okt. 1944

Aanvullingen

Ruud Weijdeveld op 27 mei 2015
Geert de Wolff was actief betrokken bij het communistische verzet in de stad Groningen. Hij werkte onder meer mee aan de verspreiding van het 'Noorderlicht', de illegale communistische krant voor de noordelijke provincies. Tijdens de grote arrestatiegolf onder CPN-leden in het voorjaar van 1941 werd hij op 1 april door de SD gearresteerd. Na een verblijf in Scheveningen, Amersfoort en Buchenwald overleed Geert de Wolff op 3 mei 1945 in Dachau.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.