Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Nijmegen Politiek 69113

Geboren

14 apr. 1921
Barger-Compascuum

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Doorgevoerd

Flossenbürg
23 jan. 1945

Aanvullingen

R Kaas op 22 jan. 2022
Hij komt voor in het Gedenkboek van Bergen-Belsen. Waarschijnlijk is hij daarheen getransporteerd vanuit Flossenburg op 7-3-1945. Als overlijdensdatum is door het ministerie van justitie 31-05-1945 vastgesteld.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.