Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Gerarda Antonia van Horen

Helden Politiek 123107

Geboren

21 apr. 1911
Helden

Aankomst

15 okt. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Adrienne Baars op 26 jun. 2015
Over Gerarda (Grada) van Horen heeft Ge Reinders een boekje geschreven, Het zakdoekje (2010). Zij werd opgepakt in Helden, vermoedelijk vanwege verzetswerkzaamheden en kwam via Vught en Ravensbruck bij Agfa terecht waar ze ook haar schoolvriendin Willemijn Petroff-van Gurp trof. Ge Reinders ging op zoek naar het hoe en waarom naar aanleiding van een zakdoekje waarop zij alle namen en data geborduurd had. zie ook www.hetzakdoekje.nl

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.