Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Gerrit Hendrik Nales

Rotterdam Politiek 103894

Geboren

1 okt. 1915
Rotterdam

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Marijke Brouwer op 23 mei 2019
Dat een Kapo nog eens gevierd zou worden in het verzetsmuseum grijpt mij aan. Bijgaand een oud document van mijn vader. Hij met een aantal andere Natzweilers waren zich zeer goed bewust wat deze Kapo in het kamp Natzweiler gedaan had. Zij hebben zich er altijd voor ingezet dat deze Kapo ook niet op de lijst van deze groep zou komen staan. Nu de mensen die kennis hebben van zijn beestachtigheden (om de slachtoffers te citeren) zijn overleden, probeert deze Kapo blijkbaar zijn geschiedenis te herschrijven. Wat een pijnlijke geschiedenis. Bijgaand een brief die ik vond, helaas geen idee of dit verzonden is, of dat men vond dat de klacht die er al lag genoeg was.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.