Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Gerrit Jacobus Krediet

Wassenaar Politiek 103967

Geboren

15 jan. 1885
Delft

Aankomst

6 sep. 1944
Dachau

Overleden

21 feb. 1945

Aanvullingen

Pauline L van Till op 10 apr. 2017
Gerrit Krediet was de vader van Engelandvaarder Chris Krediet. Hij was huisarts en woonde in Wassenaar. Daar gaf hij onderdak aan Peter Tazelaar, Erik Hazelhoff Roelfzema e.a. Hij werd in februari 1942 verraden door de gearresteerde marconist Willem van der Reijden en een week later opgepakt. Hij kwam via Natzweiler in Dachau terecht waar hij in de ziekenbarakken werkte totdat hij zelf ziek werd en overleed.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.