Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Gerrit van Beusichem

Den Haag Politiek 68786

Geboren

1 mei 1904
Den Haag

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Hein W.P. van Beusichem op 6 mrt. 2021
Gerrit / Geer zat in Allach, een subkamp van Dachau, wat op de morgen van 30 april werd bevrijd door generaal Patton's US The Seventh Army. 'Prisoner Number: 68786 Date of Arrival: 26 May 1944 v. He. Disposition: befr. Allach'. Hij had een Joods vriendinnetje in Den Haag. Zijn relatie met haar werd verraden, hij is gevolgd toen hij haar voedsel bracht en is vervolgens opgepakt, naar de gevangenis in Scheveningen (Het Oranjehotel) gebracht en later via het doorgangskamp Vught op transport gesteld naar Allach. Geer is ongehuwd gebleven en heeft geen kinderen gekregen en is op 15-04-1962 in Den Haag overleden, 57 jaar oud.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.