Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Gijsbertus Kastelein

Amsterdam Politiek 133738

Geboren

26 nov. 1922
Amsterdam

Aankomst

28 nov. 1944
Dachau

Doorgevoerd

Buchenwald
4 dec. 1944

Aanvullingen

BB op 4 dec. 2015
De vrijgezelle schrijfmachinemonteur Gijsbertus Kastelein woonde bij het uitbreken van de oorlog aan de Solebaystraat 81 III te Amsterdam. Hij is voor de Arbeitseinsatz tewerk gesteld in de plaats Singen in Duitsland waar enkele aluminium walserijen staan nabij de Bodensee. Volgens Duitse documenten is hij aan zijn rechter oog blind. Of hij dit tijdens zijn werkzaamheden in Duitsland heeft opgelopen is niet duidelijk. Op 11-10-1944 wordt hij echter door de Sipo gearresteerd in Singen en na enkele weken gevangen te hebben gezeten overgebracht naar K.L. Dachau. Hier wordt hij geregistreerd onder nummer 133738. Een week later wordt Gijsbertus Kastelein doorgevoerd naar K.L. Buchenwald waar hij op 5-12-1944 aan komt. Hij wordt hier geregistreerd onder nummer 100795. Kastelein wordt daar ondergebracht in Block 48. Op 13-2-1945 is hij op 22 jarige leeftijd in Buchenwald overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.