Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Amsterdam Politiek 32693

Geboren

17 okt. 1904
Rotterdam

Aankomst

1 aug. 1942
Dachau

Overleden

20 aug. 1942

Aanvullingen

Ben Brinkel op 6 dec. 2015
Nog een foto van Harald. Deze foto is in 1926 genomen. Harald was getrouwd met Edith Helene Bauer. Samen kregen ze één kind, Paul, dat in 1942 werd geboren, hetzelfde jaar waarin Harald stierf.
Ben Brinkel op 5 dec. 2015
Harald was een broer van mijn opa van mijn moeders zijde. Harald was het derde kind uit een gezin van zes. Het was een welgestelde familie, maar wel met de nodige tegenslag. Zijn jongere zus Welmoed overleed op 14 jarige leeftijd. Zijn oudere broer Frits (mijn opa) en zijn vrouw en kinderen kwam in een interneringskamp in Nederlands Indië terecht. Frits en familie overleefde het maar waren beschadigd door de tijd in de kampen. De foto's komen uit een oud fotoboek. Er zijn meer foto's, maar dit zijn de enige foto's waarvan ik zeker weet dat Harald er op staat. Mijn opa stierf in 1975. Ik kan me niet herinneren dat hij het over zijn broer's dood heeft gehad.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.