Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Harry Jean Amandus Hovens

Tegelen-Steijl Politiek 152824

Geboren

7 apr. 1913
Venlo

Aankomst

11 apr. 1945
Dachau

Bevrijd

Dachau
29 apr. 1945

Aanvullingen

Maria Van Deursen op 4 mei 2020
De naam Harry klopt wel, dit was zijn roepnaam. Overige informatie klopt.
Harry Hovens op 6 jul. 2016
Harry Jean Amandus Hovens moet zijn Hendrik Jean Amandus Hovens. Verbleef in de concentratiekampen Buchenwald en Dachau. 29-04-1945 bevrijd. Op 17-04-1947 alsnog bezweken aan de geleden ontberingen. Laatste rustplaats op het Ereveld Loenen.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.