Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken
Huizen Politiek 37925

Geboren

31 okt. 1908
Weesp

Aankomst

30 okt. 1942
Dachau

Overleden

15 dec. 1942

Aanvullingen

BB op 27 aug. 2015
Hendrik Berveling woont in 1941 aan het Grenspad 34 te Huizen. Hij is gehuwd met Louisa en ze hebben samen een kind. In diverse documenten wordt gemeld dat hij stoker van beroep is. Berveling wordt op 15-7-1941 op last van de Sipo Amsterdam opgepakt vanwege lidmaatschap van de verzetsgroep de Geuzen. Na een verblijf in het Huis van Bewaring en kamp Schoorl en P.D. Amersfoort, gaat hij op transport naar K.L.Buchenwald, en komt daar op 28-3-1942 aan. Berveling wordt onder gevangenen nummer 1390 geregistreerd. Na zeven maanden gevangenschap en dwangarbeid in Buchenwald, wordt hij op 29-10-1942 doorgevoerd naar K.L.Dachau, waar hij daags erna aan komt. Hier krijgt hij nummer 37925 is 6 weken later in Dachau op 34 jarige leeftijd overleden.

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.