Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga naar de hoofdinhoud Ga direct naar de hoofdnavigatie Ga direct naar zoeken

Hendrik Gerard Kotte

Amsterdam Politiek 68570

Geboren

6 jun. 1893
Tubbergen

Aankomst

26 mei 1944
Dachau

Overleden

28 jan. 1945

Aanvullingen

AGM Groniger-Kotte op 22 sep. 2019
I.v.m. met de herdenking van oorlogsslachtoffers in de gemeente Tubbergen volgend jaar zou ik gaarne als nabestaande van Hendrik Gerard Kotte, geb. 06-06-1893 een foto en/of een bidprentje ontvangen van mijn oom. Dit ook i.v.m. de genoemde herdenking. Veel dank.
M. Blokhuis op 6 aug. 2019
Hendrik was betrokken bij de affaire Weinreb. Op internet is hier veel over te vinden o.a. http://www.wfhermans.net/tabularasa/jansen04.htm

Uw aanvulling

Email en telefoonnummer zullen niet openbaar worden gemaakt. Als er mensen zijn die met u in contact willen komen naar aanleiding van uw aanvulling dan kan het Verzetsmuseum u daarvan op de hoogte stellen. U bepaalt zelf of u daarop in wilt gaan.

*
Het Verzetsmuseum wil benadrukken dat opname in het digitaal monument geen eerbetoon inhoudt. De doelstelling van het monument is om een zo compleet mogelijke lijst samen te stellen van alle Nederlanders die in Dachau gevangen hebben gezeten. De genoemde bevrijdingsdatum en -plaats zijn gebaseerd op de naoorlogse kampadministratie. De werkelijke plaats en datum kunnen hiervan afwijken. ´Vrijgelaten´ betekende uitschrijving uit het concentratiekamp. Soms mocht de persoon naar huis. Maar meestal volgde arbeidsinzet in Duitsland en soms overbrenging naar een gevangenis.
Verzetsmuseum Amsterdam behoudt zich het recht voor uw aanvulling te redigeren.